Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

« YOU HAVE FRIENDS YOU CAN TALK TO/ Έχεις φίλους που μπορείς να μιλήσεις.»

 

Ευρωπαϊκά προγράμματα  2021-2022

Στο σχολείο μας εκπονείται Etwinning πρόγραμμα από τους μαθητές της Ε΄τάξης  με τίτλο « YOU HAVE FRIENDS YOU CAN TALK TO/  Έχεις φίλους που μπορείς να μιλήσεις.» Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός σχολικού έτους.Οι χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι η Γαλλία και η Σλοβενία. Οι μαθητές μας έχουν αποκτήσει ένα φίλο δι’ αλληλογραφίας με τον οποίο επικοινωνούν τακτικά με γράμματα και ηλεκτρονικά μηνύματα

Λίγα λόγια για τα προγράμματα Etwinning.

Τα προγράμματα Etwinning οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συμμετέχουν σχολεία από την Ε.Ε. Είναι μια μεγάλη οικογένεια σχολείων, η οποία προωθεί την συνεργασία, την διαπολιτισμικότητα και τον ψηφιακό εγγραμματισμό, ανάμεσα σε πολλές άλλες αξίες και ιδέες οι οποίες θεμελιώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα το οποίο εκπονούμε τη φετινή χρονιά εστιάζει στη δημιουργία δεσμών φιλίας ανάμεσα σε μαθητές από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες με ξεχωριστές προσωπικότητες και ενδιαφέροντα που όμως μοιράζονται τη διαφορετικότητά τους κι ανακαλύπτουν πόσα κοινά τελικά έχουν. Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε μαθητές ίδιας ηλικίας από αγροτικές περιοχές είναι επίσης πρωταρχικοί στόχοι της εργασίας μας.

.

Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία όπως βίντεο, παρουσιάσεις ακόμη και παιχνίδια στο Τwinspace, τον διαδικτυακό χώρο της εργασίας μας, οι μαθητές ανακαλύπτουν καινούριους τόπους και μαθαίνουμε για τον τρόπο ζωής των νέων τους φίλων. Η επικοινωνία γίνεται στην αγγλική γλώσσα ώστε η εκμάθησή της να γίνεται βιωματικά και περισσότερο αποτελεσματικά.

Τελευταίο σημειώνω το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών και την χαρά με την οποία παίρνουν κάθε φορά τα γράμματα και τα μηνύματα  των φίλων τους. Θέλω επίσης να τους συγχαρώ για τη μεγάλη συμμετοχή και την προθυμία με την  οποία υλοποιούν τις δραστηριότητες που σχεδιάσαμε από κοινού οι τρεις εκπαιδευτικοί, των τριών σχολείων. Επιπλέον να ευχαριστήσω τους γονείς  των παιδιών για την εξαίρετη συνεργασία.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΑΘΗΝΑ ΓΚΑΝΤΡΗ Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06

 

 

                                           

 

Τα γράμματα που στείλαμε στους νέους μας φίλους

 

 

 

Παίξαμε το παιχνίδι «μάντεψε ποιος»

 

 

 

Οι χριστουγεννιάτικες

Κάρτες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου